Aranżacja wnętrz
Cyfrowa architektura wnetrz…

Posts Tagged ‘Łóżka dla dzieci’

Budownictwo wczoraj i dzis : In Progress: Sliced Porosity Block / Steven Holl Architects

Posted in Uncategorized  by admin
May 8th, 2018

Iwan Baan Pocięty blok porowatości, nowe miasto Raffles w Chengdu, CapitaLand China, jest hybrydą różnych funkcji, takich jak gigantyczny kawałek metropolii.
Będzie zlokalizowany na południe od skrzyżowania Pierwszej Obwodnicy i Ren Min Nan Road.
Jego pocięta na słońce geometria wynika z wymaganych minimalnych ekspozycji na światło dzienne na otaczającą tkaninę miejską, przepisaną za pomocą kodu i obliczoną przez dokładną geometrię kątów słonecznych.
Architekci: Steven Holl Architekci Lokalizacja: Chengdu, Chiny Projektant: Steven Holl, Li Hu Associate in Charge: Roberto Bannura Projekt Architekci: Lan Wu, Haiko Cornelissen, Peter Englaender, JongSeo Lee Projektant: Christiane Deptolla, Inge Goudsmit, Maki Matsubayashi, Sarah Nichols, Martin Zimmerli Zespół projektowy: Justin Allen, Jason Anderson, Francesco Bartolozzi, Guanlan Cao, Yimei Chan, Sofie Holm Christensen, Esin Erez, Ayat Fadaifard, Mingcheng Fu, Forrest Fulton, Runar Halldorsson, M.
Emran Hossain, Joseph Kan, Suping Li, Tz-Li Lin, Yan Liu, Jackie Luk, Daijiro Nakayama, Pietro Peyron, Roberto Requejo, Elena Rojas-Danielsen, Michael Rusch, Ida Sze, Filipe Taboada, Manta Weihermann, Ebbie Wisecarver, Human Tieliu Wu, Jin-Ling Zdjęcia z fotografii Yu: Iwan Baan w budowie Zdjęcia: Steven Holl Architekci Associate Architekci: Chińska Akademia Badań Budowlanych MEP i Fire Engineer: Ove Arup & Parners LEED Consultant: Ove Arup & Parnters Structural Engineer: C hina Akademia badań nad ilością budynków Surveyor: Davis Langdon & Seah Traffic Consultant: MVA Hong Kong Ltd Klient: CapitaLand Development Obszar projektu: 310 000 m2 Rok produkcji: w toku Akwarele Steve a Holla, rysunki konstrukcyjne i zdjęcia po przerwie. Read the rest of this entry »

No Comments »

Posts Tagged ‘Łóżka dla dzieci’

Budownictwo wczoraj i dzis : In Progress: Sliced Porosity Block / Steven Holl Architects

Posted in Uncategorized  by admin
May 8th, 2018

Dzięki uprzejmości Unsangdong Architekci Unsangdong Architekci udostępnili nam swój pierwszy nagrodzony projekt.
Culture Forest ., Centrum Kultury i Sztuki w SeongDong-gu, Republika Korei.
Oczekuje się, że projekt zostanie ukończony w przyszłym roku.
Więcej zdjęć i opis architekta po przerwie.
Las pozwala nam doświadczyć natury, leczy naszą duszę i umysł i sprawia, że marzymy o nowej przyszłości. Read the rest of this entry »

No Comments »

Posts Tagged ‘Łóżka dla dzieci’

Budownictwo wczoraj i dzis : In Progress: Sliced Porosity Block / Steven Holl Architects

Posted in Uncategorized  by admin
May 8th, 2018

Dzięki uprzejmości STL Z myślą o stworzeniu nowego centrum kulturalnego w ramach symbolicznej tożsamości miasta Kaohsiung, Tajwan, STL zaprojektował kompleksowy program, który ożywi kulturalną atmosferę miasta dla Konkursu Kaohsiung, który zostanie przedłożony do 10 stycznia.
2011.
Więcej zdjęć i opis architekta po przerwie.
Port Kaohsiung znajduje się w samym sercu krajobrazu miejskiego Kaohsiung.
Przylegające do otaczających obszarów śródmieścia, w których Cieśnina Tajwańska spotyka rzekę miłości, stwarza krytyczną okazję do stworzenia nowej tkanki miejskiej jako punktu wyjścia dla kultury muzycznej Azji i Pacyfiku oraz międzynarodowej platformy wymiany dla kultury morskiej. Read the rest of this entry »

No Comments »

Posts Tagged ‘Łóżka dla dzieci’

Budownictwo wczoraj i dzis : In Progress: Sliced Porosity Block / Steven Holl Architects

Posted in Uncategorized  by admin
May 8th, 2018

Ganesh Club / Pormenor Arquitectos PORMENORarquitectos.
zostali zaproszeni do zintegrowania baru ze środowiskiem naturalnym.
Jako limit, oprócz standardowego lokalnego ustawodawstwa, budżet wynosił 3 miliony euro.
Biorąc pod uwagę fakt, że sprzęt o takiej naturze zachęca do tego, by stać się wielkim atutem i musi wpłynąć na szeroki obszar, koncepcja skierowała projekt ku potężnemu obiektowi, masywnemu i dziwnemu, wyrastającemu z góry (czytaj więcej.) Cure Salon Monsieur / Upsetters Architects Kompleks salonu piękności i kawiarni, którego strona ma wąską fasadę.
Strona znajduje się w niewielkiej odległości od głównej ulicy handlowej i pasa. Read the rest of this entry »

No Comments »

« Previous Entries