Aranżacja wnętrz
Cyfrowa architektura wnetrz…

Budownictwo i architektura : Noahs House / Visiondivision

Posted in Uncategorized  by admin
July 8th, 2018

Nasi przyjaciele z Visiondivision podzielili się z nami swoim ostatnim letnim domem w Singö w Szwecji.
Architekci ograniczyli się do zaprojektowania małego domku letniskowego w obrębie istniejącej szopy, ponieważ teren ten jest wystawiony co dziesięć lat na zalanie Morza Bałtyckiego.
Zbudowany jako ogon jaszczurki, dom wykorzystuje pragmatyczną strategię, w której jeśli jedna część budynku zostanie wystawiona na działanie wody, ta część może być łatwo zastąpiona bez wpływu na resztę budynku.
Więcej o letnim domu po przerwie.
Nowa struktura, choć wewnątrz starej szopy, wymaga własnej niezależnej struktury.
Architekci wybudowali możliwie jak najbliżej starej struktury, dając planowi podłogowym długą niszę wzdłuż jednej ze ścian, aby uzyskać zestaw funkcji, takich jak mały aneks kuchenny, schowek i rozkładane łóżko piętrowe.
Mając na uwadze wpływ wody na materiały, architekci zdecydowali się na deski świerkowe i filary świerkowe, które można wyjąć po odsłonięciu wody w celu wysuszenia.
Później elementy można po prostu odłożyć lub wymienić na nowe.
Wszystkie elektryczne części domu są umieszczone w wyższych częściach domu, aby nie ulegały ekstremalnemu przelewowi.
Sekcja .
Visiondivision Dom jest również wyposażony w system ostrzegania, aby powiadomić klienta, jeśli poziom wody zacznie docierać do konstrukcji pod podłogą.
System ostrzegania stał się podnoszącym się słupem totemowym, gdzie twarz zmienia swój nastrój w zależności od tego, jak wysoki poziom wody osiągnął pod domem.
.
Visiondivision.
Zdjęcie Clive Jenkins.
Jedyną zmianą w istniejącej fasadzie jest duże okno i drewniany taras z wychodnią na nim w kierunku wejścia i nowymi drzwiami wejściowymi, prawie nie eksponując nowej funkcji budynku, która daje miłą niespodziankę dla zwiedzających ,.
wytłumaczyli architekci.
.
Visiondivision Architects: Visiondivision.
Visiondivision.
Zdjęcie: Clive Jenkins Lokalizacja: Singö, Szwecja Zespół projektu: Anders Berensson & Ulf Mejergren Rok budowy: 2010 Zdjęcia:
[przypisy: gabloty wewnętrzne, spreżyny talerzowe, blachodachówki gontopodobne ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: blachodachówki gontopodobne gabloty wewnętrzne spreżyny talerzowe